Alumiiniprofiilien lisäkomponentit, “Löytyykö teiltä säätöjalkoja?”

Otsikon kysymys erilaisine variaatioineen on hyvin yleinen kysymys meille. Tämä artikkeli keskittyy esittelemään yleisemmin alumiiniprofiilirakentamisessa tarvittavat lisäkomponentit.

Ensinnäkin vastaus otsikon kysymykseen: Kyllä löytyy. Meiltä löytyy lähes 400 erilaista oheiskomponenttia. Niitä kaikkia löytyy täältä Kalajoen varastostamme, joten saat ne yhtä nopealla toimituksella kuin alumiiniprofiilitkin.

Tutustu tästä!

 

Alumiiniprofiilien liäskomponentit esittelyssä.

 

 

Yleisemmin tarvittavat oheiskomponentit

 

Näistä hieman tarkemmat esittelyä alempana.

Lisäkomponentit ja alumiiniprofiilit

 

Lisäkomponentit ovat osa Norcanin alumiiniprofiilijärjestelmää, joten niiden yhteensopivuus Norcanin alumiiniprofiileihin on sataprosenttinen. Näin ollen, myös niiden laatu on samaa, eurooppalaista työtä.

 

Esimerkki hydraulisista säätöjaloista.
Esimerkki hydraulisista säätöjaloista.

 

 

Yleisemmin käytetyt oheiskomponentit

 

 

 

Kiinnityskulmat, eli kiinnittimet

Näitä komponentteja on useanlaisia erilaisia kiinnitystapoja varten. Näiden komponenttien avulla on mahdollista tehdä alumiiniprofiilirakennelmia, joissa ei tarvita kuin kuusiokoloavain. Tarkemmat kokoonpano- ja kuormitustiedot löytyvät jokaisen kiinnittimen tuotesivulta.

 

Kiinnittimet

 

 

  

 

 

 

Saranat ja muut ovikomponentit

Ovitarvikkeista löydät komponentit ovien, ikkunoiden ja luukkujen valmistamiseen. Näistä kaikki komponentit ovat suunniteltu helposti asennettaviksi käyttäen hyväksi profiilien uria.

 

Ovikomponentit

Säätöjalat

Näihin lisäkomponentteihin kuuluu useita säätöjalkoja ja lattiakiinnitysjalkoja, joilla saat asennettua alumiiniprofiilirakenteet tukevasti. Säätöjaloille tarvitset lisäksi asennuslevyjä, joilla säätöjalat ovat helppo asentaa profiileihin. Säätöjaloissa on myös nivellöity kierreakseli, jolloin alustan vinous ei ole este.

Lattiakiinnitysjaloissa on 4 asteen kallistusmahdollisuus vinolle alustalle. Näiden kiinnittäminen profiilin uraan onnistuu helposti kuusiokoloavaimella.

Valikoimassamme on myös edullinen kumitassu, joka toimii pysäyttimenä profiilien välissä, kuten esimerkiksi liukuovissa. Toimii myös korokkeena, nostaen profiilirakennelmaa 10 mm irti alustasta.

 

Säätöjalat

 

 

 

 

Profiilien päätysuojat

Nämä lisäkomponentit ovat useilla vakiokoolla olevia päätysuojia ja tulppia, jotka tekevät alumiiniprofiilirakenteista viimeistellyn näköisen, sillä ne peittävät profiilien päädyt. 

Värivaihtoehtoina ovat harmaa tai musta. Meiltä löytyy myös mustia ja värittömiä peitetulppia, sekä harmaita tarroja, joilla voidaan viimeistellä reikiä ja upotuksia.

Päätysuojat

Nivelet

Nivelkomponentteihin kuuluu vakiokokokoisia niveliä, jotka ovat tarkoitettu asennettavaksi alumiiniprofiilin päähän tai kylkeen. Niveleistä on saatavilla aseteltavaa, liikkuvaa ja lukitusvivulla olevia malleja. Nämä nivelet ovat helppo asentaa alumiiniprofiilin uraan SC-muttereilla ja M8 ruuveilla.

Nivelet

 

 

 

 

 

Uramutterit ja matalakantaruuvit

Ruuvit ja mutterit kategoriasta löydät matalakantaruuvit ja uramutterit, eli SC-mutterit profiilien ja komponenttien kiinnittämiseen.

SC-mutterit on suunniteltu asennettavaksi alumiiniprofiilien päistä tai profiilien avonaisista kiinnitysurista, jolloin komponenttien lisääminen rakenteisiin onnistuu ilman valmiin rakenteen purkamista. Uramuttereita on myös saatavana jousilehdellä varustettuna, joka helpottaa mutterin pysymistä paikoilla.

Valikoimassamme on myös uramuttereista pidennettyä versiota, jota suositellaan käytettäväksi säädettäviin elementteihin. On olemassa myös M8 kaksoismutteri, joka voidaan lukita paikoilleen lukitusruuvilla.

Ruuvit ja mutterit

Levyjen asennusnauhat ja -osat

Levyjen asennusnauhat ja -osat löytyvät asennuslistat-kategoriasta. Asennuslistoilla voidaan asentaa 1-8 millimetrin vahvuisia paneeleita alumiiniprofiilielementtien välissä, kuten ovissa, ikkunoissa ja seinäelementeissä. Asennuslistojen avulla paneelien kokoonpano on helppoa, koska paneelien asentamiseen tarvitset vain asennussakset listojen katkaisemiseen.

Asennuslistat

 

 

 

 

 

 

 

Alumiiniprofiilien lisäkomponentit esillä nettisivuillamme

Kaikki komponentit ovat nähtävillä virtuaalisessa tuotekatalogissamme. Sieltä löytyy jokaisesta lisäkomponentista tarkempia teknisiä tietoja, mitat ja 3D-mallit.

Komponentit ovat ryhmitelty kategorioihin ja näet ne kaikki yhdellä kertaa >>tästä<<. Nettisivustollamme pääset kategoriasivulle aina TUOTTEET-napin kautta.

 

Käy tutustumassa!

OTA YHTEYTTÄ!

Tarjoamme mielellämme 20 vuoden aikana saadun kokemuksemme käyttöönne oikeanlaisten alumiiniprofiilien ja -rakenteiden suunnittelemisessa tai tilaamisessa. Ota yhteyttä!


    Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

     

    << Katso kaikki artikkelimme