Hihnakuljettimet vertailussa

 

Opas hihnakuljettimen valintaan. Kuinka valita valikoimastamme oikeanlainen hihnakuljetin?

Mistä tietää, mikä kuljetinmalli hihnakuljetinvalikoimastamme on juuri sinun tarpeisiisi sopiva? Siihen vastaukseen vastaamme tässä pienessä hihnakuljetinoppaassamme, joka selventää oman kuljetintuoteperheemme hihnakuljettimien eroja.

Hihnakuljettimet kustannustehokkaasti Proficanilta.

 

Hihnakuljetin bc-50-gm on suosituin kuljettimemme.
Hihnakuljetin BC-50-GM on suosituin kuljettimemme.

HIHNAKULJETTIMIEN OMINAISUUDET

Verkkokaupassamme kuljetintuoteperheen mallit ovat nimetty seuraavien ominaisuuksien mukaan: kuljetinmalli, veto- ja taittotelan halkaisija ja moottorityyppi.

Suosituin hihnakuljettimemme on nimeltään BC-50-GM. BC eli Belt Conveyor on suomeksi hihnakuljetin. Tämän lyhenteen jälkeen kuljettimien nimissä tuleva numero tarkoittaa veto- ja taittotelan halkaisijaa ja tämä on myös se suurin eroa tuova ominaisuus.

Millainen hihnakuljetintyyppi kannattaa valita?

Hihnakuljetintyypin valintaan vaikuttaa liikuteltavan kappaleen koko ja paino sekä tila, johon kuljetin on tarkoitus asentaa. Veto- ja taittotelan halkaisijan koko määräytyy pitkälti liikuteltavan kappaleen mukaan.

Listasimme alle hihnakuljettimiemme veto- ja taittotelahalkaisijoiden sekä muut kyseisten mallien ominaisuudet.

VALITSE 20 HALKAISIJAN HIHNAKULJETIN, KUN:

Tämä on pienikokoinen hihnakuljetin.

 • liikutettava kappale on niin pieni, että kuljettimen ja syöttävän koneen välille ei saa jäädä rakoa, johon kappale voi pudota tai jäädä kiinni. Pienellä taittotelalla oleva kuljetin saadaan mahdollisimman lähelle toista konetta.
 • Kuljetettava kappale on kevyt, max 30 kg
 • Kuljettimen asennustila on kapea, sillä tämä kuljetin on yleensä varustettu keskivedolla, ettei vaihdemoottori ei vie tilaa kuljettimen päässä

Käyttönä kierukkavaihde- ja oikosulkumoottori. Kytkettävissä 230/400V syöttöjännitteeseen.

HUOM! Kuljetin ei voi nousta kovin jyrkästi, koska keskivedon takia hihnassa ei voi olla kolia.

 

20 halkaisijan hihnakuljetin verkkokaupassa

 

Hihnakuljetin BC-20-GM

 

Hihnakuljetin bc-50-gm on suosituin kuljettimemme.

VALITSE 50 HALKAISIJAN HIHNAKULJETIN, KUN:

Tämä on suosituin hihnakuljetinmalli. Tämä 50 halkaisijalla oleva hihnakuljetin kannattaa valita aina kun mahdollista, sillä se on edullisin.

 • hihnakuljetin noin 50 kg kuormille asti
 • hihnakuljetin tarvii olla nouseva tai laskeva, jolloin kuljettimessa voi olla kolahihna ryppyreunoilla tai ilman
 • nousevan kuorma max 30 kg

Käyttönä kierukkavaihde- ja oikosulkumoottori, joka on perinteisesti vetotelan päässä, hihnan rinnalla. Poikkeustapauksissa on kuitenkin mahdollista valmistaa keskivetona, jos hihnalla ei saa olla hihnasta ulos tulevia osia, tai asennustila on ahdas, mutta valmistus on silloin kalliimpaa.

Kytkettävissä 230/400V syöttöjännitteeseen.

 

50 halkaisijan hihnakuljetin verkkokaupassa

VALITSE 80 HALKAISIJAN HIHNAKULJETIN, KUN:

Tämä on harvinaisempi hihnakuljetintyyppi, joka valitaan, jos 50 ei piisaa ja 113 on liian iso kooltaan asennustilaan. Tai jos 50 ei käy sen vuoksi, ettei hihnalla saa olla hihnalta ulos tulevia osia.

• hihnalla ei saa olla hihnalta ulos tulevia osia
• kuorma max 100 kg
• ja hihnakuljetin tarvii olla nouseva tai laskeva, jolloin kuljettimessa voi olla kolahihna ja ryppyreuna
• halutaan fyysisesti kevyemmän näköinen kuljetin kuin 113

Tässä hihnakuljetintyypissä on rumpumoottori, eli siinä ei ole ulkonevaa vaihdetta eikä moottoria, sillä moottori ja vaihde on rakennettu vetotelan sisälle. Kytkettävissä 230/400V syöttöjännitteeseen.

 

80 halkaisijan hihnakuljetin verkkokaupassa

Hihnakuljetin BC-80-DM

 

Hihnakuljetin BC-113-DM

VALITSE 113 HALKAISIJAN HIHNAKULJETIN, KUN:

Tämä halkaisija kannattaa valita kun liikuteltava kappale on raskasta. Tämä yleisin rumpumoottorikuljetin on luotettava ja varma peruskuljetinmalli sen yksinkertaisen rakenteen ja saksalaisen rumpumoottorin vuoksi.

 • raskaampaan käyttöön, 200 kg kuormille asti
 • luotettava peruskuljetinmalli
 • ja hihnakuljetin tarvii olla nouseva tai laskeva, jolloin kuljettimessa voi olla kolahihna ja ryppyreuna

Tässä hihnakuljetintyypissä on rumpumoottori, eli siinä ei ole ulkonevaa vaihdetta eikä moottoria, sillä moottori ja vaihde on rakennettu vetotelan sisälle. Kytkettävissä 230/400V syöttöjännitteeseen.

 

113 halkaisijan hihnakuljetin verkkokaupassa

HIHNAKULJETTIMIEN RÄÄTÄLÖINTIOMINAISUUDET

Kaikki hihnakuljettimet räätälöidään tarpeiden mukaisesti. Tässä yleisimmät räätälöintimahdollisuudet:

 • pituus ja leveys
 • jalkarakenteet
 • hihna
 • sähkökeskus
 • nopeussäädin ja ulkoinen nopeusnäyttö
 • nouseva ja laskeva

Perusominaisuudet
Kaikissa hihnakuljettimissa kuljettimen pituus ja leveys on täysin räätälöitävissä. Myös hihnakuljettimien jalkarakenteet valmistetaan käyttökohteen mukaan, suoraan, vinoon tai kokonaan ilman jalkoja.

Hihnat
Kaikkiin kuljettimiin voi valita erilaisia hihnamateriaaleja, mutta oletuksena hihnakuljettimien hihnana käytetään pvc-hihnaa. Liikuteltavan kappaleen materiaalin mukaan on valittavissa todella monipuolisesti erilaisia hihnavaihtoehtoja. Karkeasti sanoen kaikkea löytyy, mutta se tietysti vaikuttaa hintaan. Tarjouspyyntölomakkeeseen kannattaa siksi kirjata mitä hihnakuljettimella on tarkoitus siirtää ja kuljettaa.

Hihnakuljettimille on kaksi moottorivaihtoehtoa
Kuljettimen nimen viimeinen kirjainlyhenne kuvaa moottoria, esimerkiksi suosituimmassa BC-50-GM hihnakuljettimessa se on GM, joka on lyhenne Gear Motorista. Se tarkoittaa kuljettimen ulkopuolella olevaa kierukkavaihdetta ja oikosulkumoottoria.

 

Toinen vaihtoehto hihnakuljettimen moottoriksi on DM, Drum Motor eli rumpumoottori eli moottori ja vaihde on vetotelan sisällä.

Turvallisuus ja ohjaus
Kaikkiin hihnakuljettimiin on myös valittavissa sähkökeskus, jossa käynnistys- ja hätäseis-painikkeet.

Sähkökeskus sisältää myös turvareleet ja taajuusmuuttajan. Taajuusmuuttajan avulla kuljettimen nopeutta voi säätää sähkökeskuksen sisältä tai lisavarusteena sähkökeskuksen kanteen asennettavasta nopeudensäätönupista.

Ulkoisen nopeusnäytön vakioyksikkö on hertzit, mutta on säädettävissä myös m/min.

Nousevat ja laskevat hihnakuljettimet

Nousevat ja laskevat kuljettimet ovat mahdollisia myös hihnalla. Kun tarvittava nousu tai lasku on suoraan ilman kulmaa, se on kustannustehokkaampi valmistaa hihnakuljettimena kuin lamellikuljettimena.

Nousevan hihnakuljettimen hihnana käytetään usein kolahihnaa ryppyreunoilla tai ilman. Kolat valmistetaan sovitulla jaolla. Ryppyreuna on kiinteää peltireunaa kätevämpi, jolloin hihnan ja liukupinnan väliin ei pääse mitään moskaa. Esimerkkivideota ryppyreunaisen kolahihnakuljettimen pyörimisestä näet tässä linkedin-postauksessa.

HIHNAKULJETTIMET YLI 20 VUODEN KOKEMUKSELLA

Tuoteperheemme kuljettimien rakenne hyödyntää NORCAN-vakiokomponentteja sekä korkealaatuiseksi osoittautuneita omavalmisteisia osia. Meille laatu tarkoittaa sitä, että kuljettimet ovat pitkäikäisiä, kestäviä ja niiden huolto- ja kunnossapitotarve on vähäistä.

Koekäytämme kuljettimet aina ennen toimitusta.

Täältä näet kaikki kuljettimet verkkokauppassamme. Jokaisen kuljetinmallin omalla tuotesivulla on kätevä tarjouspyyntölomake, jonka kautta voit suoraan ilmoittaa tarvitsemasi kuljettimen ominaisuudet ja räätälöintitoiveet.

Tutustu rauhassa ja laita tarjouspyyntöä tulemaan!

 

 

 

Ota yhteyttä!

Tarjoamme mielellämme yli 20 vuoden kokemuksemme käyttöönne oikeanlaisen alumiiniprofiilirakenteen suunnittelemisessa tai tilaamisessa.

Lähetä yhteydenottopyyntö ja palaamme asian mahdollisimman pian!


  Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.