Faq-Vinkkipalsta

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuinka paljon alumiiniprofiileja pitää ostaa kerrallaan?

Profiileilla ja niihin liittyvillä komponenteilla ei ole minimitoimituseriä. Komponentteja voi ostaa vaikka yhden kerrallaan ja profiilista sellaisen pätkän, minkä sahalla voi katkaista. Profiilien sahauspalvelu toimii, ostit sitten yhden kappaleen tai satojen kappaleiden erän. Tietenkin tavaroilla on omat pakkauskokonsa, jotka joissakin tuotteissa vaikuttavat hinnoitteluun. Esimerkiksi profiileilla on tehdaspakkaukset, jotka seuraavat 180x180 mm moduulia. Eli pienempiä profiileitahan tähän moduuliin menee metrimääräisesti enemmän kuin suurempia.

Minkälaisia alumiiniprofiileita järjestelmään kuuluu?

Tähän Norcan-järjestelmään kuuluu yli 60 alumiiniprofiilia, jotka ovat keskenään yhteensopivia, eli ne voidaan liittää toisiinsa tai niihin voidaan liittää erilaisia komponentteja. Profiileista ja komponenteista muodostuu vähän niin kuin isompien poikien ”Mecano”-sarja, josta sitten voi rakennella melkein mitä vain. Esimerkkejä profiilien poikkileikkauksista löytyy tältä sivustolta ja täydellisen suomenkielisen tuoteluettelon voit tilata palautelomakkeella.

Mistä näitä saa, onko pitkä toimitusaika?

Täältähän niitä saa. Varastoimme kaikki profiilit täällä omassa Profican Oy:n varastossa. Normaalisti toimitus lähtee sinulle heti tilausta seuraavana työpäivänä.

Mistä saan lisää tietoa profiilijärjestelmästä?

Tilaa suomenkielinen tuoteluettelo käyttämällä tältä sivustolta löytyvää palautelomaketta. Voit tietenkin myös soittaa tai lähettää sähköpostia Veijolle tai Veli-Matille. Me kun ollaan täällä ihan niillä töin, että yritetään palvella asiakkaita. Yhteystiedot löytyvät tältä sivustolta.

Mistä saan tietoa 3D-malleista?

Sivustomme ”Mediapankki”- osiosta. Sieltä löydät valmiit kirjastot SolidWorks ja Vertex ohjelmiin sekä 3D-mallit eri tiedostomuodoissa käytettäväksi muissa ohjelmissa. Samasta paikasta voit ladata myös PDF-muotoiset tuoteluettelot ja esitteet.

Mistä tietää mitä alumiiniprofiili oikein kestää?

Kaikkien järjestelmän profiilien tekniset tiedot on julkaistu tuoteluettelossa ja niiden perusteella suunnittelija voi laskea rakenteen lujuuden. Luettelossa on myös erilaisista liitoksista valmiita kansantajuisia esimerkkejä ja niistä saa varsin helposti kuvan rakenteen lujuudesta.

Mitä etua on vakioruuveille suunnitellusta kiinnitysurasta?

Kun alumiiniprofiili on suunniteltu M8 vakioruuveille, on sen kiinnitysuran suun leveys 8,1 mm ja pohjan leveys 13,5 mm. Jokaisessa profiilissa on myös kiinnitysurien kanssa yhteensopiva ydinreikä, johon voi tehdä M8 kierteen. Tällaisen profiilin liitoksissa voidaan käyttää M8 vakioruuveja ja muttereita. Kiinnitysuraan sopivat niin kuusiokannalla kuin kuusiokolokannallakin olevat ruuvit sekä kuusio- ja nelikulmamutterit. Perusliitoksissa ei kalliita erikoiskiinnittimiä tarvita.

Mitä hyötyä laiterakentajalle on alumiiniprofiileista?

Paljonkin. Alumiiniprofiileita on helppo työstää ja työstöstä ei synny kipinöintiä. Kiinnitysurilla varustetuista profiileista on helppo tehdä säädettäviä rakenteita ja kiinteiksi tarkoitettujenkin rakenteiden muuttaminen jälkikäteen on helppoa. Profiilit ovat valmiiksi pintakäsiteltyjä, joten tehtyä rakennetta ei tarvitse hiekkapuhaltaa ja maalata, kuten teräsrakennetta.

Mitä muuta alumiiniprofiileista voi tehdä kuin pelkkiä koneenrunkoja?

Melkein mitä vain. Alumiiniprofiilijärjestelmä on alkujaan suunniteltu koneenrakennuksen tarpeista lähtien, joten profiileista on saatavissa kaikki tarvittava tieto niiden ominaisuuksista ja lujuudesta. Järjestelmä on täydentynyt matkan varrella myös esteettisemmillä profiileilla, jotka ovat täysin yhteensopivia muiden järjestelmän profiilien kanssa. Profiileita käytetään jo nyt esimerkiksi mainosrakenteiden ja kylttien valmistamiseen, messurakenteissa, huonekalujen ja kalusteiden osina, ajoneuvojen osissa, murtosuoja ja turvalaitteissa, jne. Vain mielikuvitus on rajana kun keksii uusia sovelluskohteita.

Onko pitkien profiilien rahti kallis?

Ei välttämättä. Koska lähetämme pitkiä profiilipakkauksia säännöllisesti, olemme sopineet kuljetusliikkeen kanssa selvät säännöt myös hinnoittelulle. Kun toimituksen koko ja määränpää on tiedossa, voimme antaa sinulle edullisen ja kiinteän tarjouksen rahdin hinnasta ovellesi.

Voiko alumiiniprofiilista valmistaa rakenteita ulkokäyttöön?

Voi. Anodisoitu alumiiniprofiili kestää ulkoilmassa ja normaalit ulkoilmanlämpötilat eivät vaikuta alumiinin lujuuteen. Jos rakenne altistuu kosteudelle, kannattaa välttää sinkittyjen kiinnitystarvikkeiden käyttöä liitoksissa. Sinkityn osan ja alumiinin välille syntyy sähkökemiallinen pari, joka johtaa epäjalomman osan syöpymiseen. Ruostumattomat RST-kiinnitystarvikkeet toimivat hyvin kosteissa olosuhteissa.