ovet kone- ja laitesuojiin

 

Vaikka koneiden ja laitteiden ympärille rakennetut suojaseinät suojaavat ihmisiä ja tiloja roiskeilta ja vaaralta, ne myös rajoittavat kulkua. 

Norcanin alumiiniprofiilijärjestelmän laaja ja monipuolinen komponenttivalikoima mahdollistaa kuitenkin sen, että kaikki meidän kone- ja laitesuojarakenteet- ja suojaseinäelementit ovat täysin tarpeen mukaan räätälöitävissä.

Näin esimerkiksi huolto-, puhdistus- ja läpikulkumahdollisuus säilyy.

 

Ovet, kone- ja laitesuojat samasta profiilijärjestelmästä.

 

 

Ratkaisuna ovat erilaiset ovi- ja luukkuvaihtoehdot kone- ja laitesuojille.

 

Valmiita suojaseinäelementtejämme on myös helppo muuttaa ja purkaa suunnitelmien muuttuessa komponenttien ja profiilien innovatiivisen muotoilun avulla, mutta helpommaksi tulee suunnitella rakenteeseen valmiiksi käyttöä helpottavat elementit.

Tarvitseepa oven sitten olla kiinteä, läpinäkyvä, saranoilla tai liukumalla avautuva tai kooltaan käden mentävä tai trukkikuljettimen levyinen, meiltä löytyy vamasti vaihtoehtoja.

Oven ulkoasu

 

Yleisin syy suojarakenteelle on roiskeiden ja yli tulevien partikkeleiden lentoradan tai vaarallisen paikan eristäminen. Suojarakenne voi olla myös koneen suojana ulkopuolelta tulevan roiskeen, lian tai pienten hiukkasten varalta.

 

Suojaseinä- ja ovielementin paneelimateriaalin valintaan vaikuttaa tällöin suojattavien roiskeiden tai partikkeleiden koko.

 

 

 

 

 

 

Näköyhteys suojarakenteen sisälle

 

Myös sillä on merkitystä, että tarviiko suojarakenteen sisään olla näköyhteys ja kuinka laaja näköyhteyden pitää olla. Pitääkö olla näköyhteys koko eristetylle alueelle vai riittääkö näköyhteydeksi oviaukko.

Jos näköyhteys pitää olla laajalta alueelta ja valoa heijastamaton, niin silloin suojaverkko voi olla hyvä valinta. Se on myös helppohoitoinen.

 

 

Ovipaneeliin löytyy siis seuraavanlaisia vaihtoehtoja:

  • kirkas pleksi
  • läpinäkymätön komposiittilevy
  • Alumiinilevy
  • suojaverkko

Joskus suojarakenteen julkiasu on myös ulkonäkökysymys. Koko suojarakenne on saatavilla yrityksen omaan ilmeeseen sopivaksi. Oman yrityksen väreihin maalatut suojaseinät ja -ovet luovat laadukasta yrityskuvaa ja viestivät arvostuksesta niin vieraille kuin omalle henkilökunnallekin.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin räätälöidään kone- tai laitesuoja tarpeesi mukaan.

 

 

Lisävarusteet kone- ja laitesuojien oviin

 

Norcanin järjestelmä mahdollistaa myös turvakytkimet oviin, jolloin turvakytkimen voi yhdistää esimerkiksi hätäseis-piiriin.

Oviin on saatavilla myös sähkölukko, joka esimerkiksi avautuu vasta koneen tai laitteen pysähdyttyä.

Jos oviaukon pitää olla erityisen leveä, esimerkiksi trukilla kulkemisen takia, silloin pariovet tai liukuovi on hyvä ratkaisu.

Ovivarusteluihin kuuluvat myös erilaiset kahva- ja lukitussalpavaihtoehdot.  Oven saa myös pysymään kiinni esimerkiksi magneetilla, jolloin sulkemiseen ei tarvita kuin yksi käsi.

 

Ovitiivisteiden avulla ovet saa myös sulkeutumaan kuin mersun ovet konsanaan, tiiviisti ja hiljaisesti. Täällä voit tutustua lisää erilaisiin ovikomponentteihin

Etsinnässä valmis oviratkaisu kone- ja laitesuojalle?

 

Norcanin valikoimasta löytyy siis iso määrä ovikomponentteja, mutta myös valmiita oviratkaisuja on hyödynnettävissä. Esimerkiksi ovet turva-aitoihin  ja suojarakenteisiin. 

Vastasimmeko kysymyksiisi? Jos emme, laita rohkeasti viestiä tai pyydä suoraan tarjous alla olevalla lomakkeella. Voit myös lähettää meille suunnitelman haluamastasi ovesta ja laskemme tarjouksen sen perusteella.

Ja mikäli kaipaat suurempaa laite- tai suojarakenneratkaisua, niin laita meille viestiä, niin keskustellaan lisää: vesa.makela@profican.fi

 

 

Onko tarvetta suojarakenteille? 

 

NORCAN-profiilijärjestelmän avulla valmistamme nopealla aikataululla laadukkaat ja helposti asennettavat sarana-, taite- ja liukuovet, suojaseinät sekä muut suojarakenteet (esimerkiksi työstökonesuojia sekä muita laitesuojia) mittojesi mukaan.

Suljettujen profiilien avulla suojarakenteet sopivat myös laboratorio-, elintarvike-, lääke- ja puhdastilasovellutuksissa. Ovet, suojaseinät ja muut suojarakenteet voidaan räätälöidä sovelluksesi tarvitsemaan materiaaliin.

Valmistamme myös suojarakennekokonaisuuksia tilauksesta. Lue täältä lisää suojarakenteista

OTA YHTEYTTÄ!

Tarjoamme mielellämme 20 vuoden aikana saadun kokemuksemme käyttöönne oikeanlaisten alumiiniprofiilien ja -rakenteiden suunnittelemisessa tai tilaamisessa. Ota yhteyttä!


    Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.