Konesuojat teolliset tuotannon sisätiloihin – ja muut suojarakennelmat

 

Tuotantolaitoksissa ja -tiloissa on usein monta työpistettä ja -vaihetta samassa työtilassa. Työturvallisuus ja koneturvallisuus on monen tekijän summa. Näihin liittyen konesuojat ovat hyvin keskeisessä asemassa.

Meillä on kokemusta turvallisuuskriteerit täyttävien kone- ja laitesuojien valmistamisesta teollisuuden sisätiloihin yli 20 vuoden ajalta. Alla esimerkkejä konesuojaratkaisuistamme.

 

 

Konesuojat ja muut suojarakenteet teollisuuteen.

 

 

 

Esimerkkejä erilaisista konesuojaratkaisuista

 

Suunnittelemme erilaiset kone- ja laitesuojat eli suojarakenteet turvallisiksi ja tehokkaiksi työpisteen luonteen mukaisilla ja käytännöllisillä varusteluratkaisuilla.

Koneturvallisuus

NORCAN-profiilijärjestelmän avulla valmistamme nopeallakin aikataululla laadukkaat ja helposti asennettavat sarana-, taite- ja liukuovet, suojaseinät sekä muut suojarakenteet (esimerkiksi työstökonesuojia sekä muita laitesuojia) mittojesi mukaan.

Robottisolun suojaus

Erilaisista materiaaleista yhdistetyillä suojaseinillä ja -ovilla voidaan kätevästi suojata robotin työskentelyalue. Vaara-alueen eristäminen ja pääsyn estäminen robotin työskennellessä. Voidaan varustaa liukuovilla tai saranaovilla.

Hitsaussermi

Paloturvallinen suojaseinä hitsausroiskeen leviämisen estämiseksi ja valokaaren näkymiselle. Savukaasujen helpompi hallinta, hallittu ohjaus sermin avulla.

Eristetyt työ- tai taukopisteet

Rauhallinen, pölyltä ja lialta suojattu alue, esimerkiksi tietokonepiste tai taukotila tuotantotilojen yhteyteen.

Kone- ja tilasuojalla myös tehokkuutta tuotantoon

Koneiden ja laitteiden suojaaminen häiriötekijöiltä on myös yksi tuotannon tehokkuuteen vaikuttava tekijä. Työpisteen huolellisella suunnittelulla siitä saadaan ei pelkästään turvallinen, mutta myös tehokas.

Konenäkösuoja

Vakioidaan mittausolosuhteet ulkoisilta häiriötekijöiltä, kuten valo tai ilmavirta. Esimerkiksi estetään auringonvalon osuminen konenäkökameran mittausalueelle.

Näkösuoja

Arkaluontoisten asioiden näkösuoja tehtaan tai tuotantotilojen sisätiloihin tai kriittisiin kohteisiin.

Siirrettävät suojaseinät

Siirrettävät suojaseinät esimerkiksi hitsaus- tai pesupisteille. Suojaseinien siirtely onnistuu helposti lukittavien pyörien avulla. Suojaseinät voivat olla saranoitu/nivelletty, eli ne ovat taiteltavissa pieneen tilaan tai irrotettavissa pienemmiksi osiksi.

Suuret tilanjakajat

Isokokoisilla irtoseinillä voi rajata isojakin työskentelyalueita, esimerkiksi voit jakaa vaikka hallin kahteen osaan.

Umpinainen suojarakennelma

Katolla varustettu suojarakennelma, jolla voidaan estää kaasujen, hajujen, pölyn, savun ja äänen leviäminen ympäristöön, tai toisinpäin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konesuojien materiaali- ja varustelumahdollisuudet

 

Kaikki suojarakenteemme voidaan varustaa ovilla, ikkunoilla tai luukuilla.

Materiaalina voi olla

  • suojaverkko
  • alumiinilevy
  • komposiittilevy
  • pc-levy
  • karkaistu lasi

Suojaseinät voi varustaa myös lukittavilla pyörillä, ovet erilaisilla lukoilla ja kahvoilla sekä turvalukoilla ja turvakytkimillä. Lue täältä tarkemmin oviratkaisuistamme.

Suojarakenteessa voi olla myös esimerkiksi yksi seinä valoverholla suojattu.

Mitä laki sanoo konesuojista?

 

Koneiden ja laitteiden käyttö sekä ylipäätään kaikki tuotannon tehtävien turvallisuus on aina yrityksen johdon eli työnantajan vastuulla, sillä esimies vastaa aina alaistensa työturvallisuudesta.

Koneturvallisuus on taas koneen valmistajan vastuulla, jonka on huomioitava koneturvallisuus jo suunnitteluvaiheessa. EU-alueella on yhteiset konedirektiivivaatimukset, joita sovelletaan jokaiseen uuteen tai käytettynä ostettuun markkinoille tuotavaan tai valmistettavaan koneeseen.

Konesuojan turvallisuus huomioitu.

 

 

 

 

Kaikki työtapaturmat ovat turhia

Iso osa koneilla tapahtuneista työtapaturmista sattuu erikoistilanteissa, kuten häiriönpoiston, huollon, korjauksen, vahinkokäynnistyksen, työntekijän huolimattomuuden tai puutteellisten suojien takia.

Nämäkin tilanteet on ennaltaehkäistävissä, kun ne otetaan huomioon jo koneita suunniteltaessa.

konesuojan tarpeessa?

 

Meiltä apua turvallisuusvaatimukset täyttäviin konesuojaratkaisuihin yli 20 vuoden kokemuksella.

Ota yhteyttä suoraan suojarakenne-experttiimme Vesaan, tai täytä alla oleva yhteydenottolomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Vesa Mäkelä
0400 226 736
vesa.makela@profican.fi

Ota yhteyttä!


    Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.