Työpisteiden ergonomian parantaminen teollisessa tuotannossa

 

Digitalisoituneesta ajasta huolimatta, teollinen työ yhä edelleen pitää sisällään monenlaista käsityönä tehtävää kokoonpanoa ja muita työvaiheita. Monesti tämä tarkoittaa ergonomian kannalta katsottuna työskentelyä huonoissa asennoissa, liian yksipuolisesti ja liian pitkään.

Huono ergonomia heijastuu suoraan tuotannon tehokkuuteen, laatuun ja työntekijöiden sairauspoissaoloihin. Kun taas työntekijän on hyvä tehdä työtä, hänen tuottavuutensa kohoaa ja tehdyn työn laatu paranee. Myös työmotivaatio kasvaa ja hyvä työssäviihtyminen vähentää sairauspoissaoloja.

Hyvän työergonomian hyödyt ovat niin suuria, että sen parantamiseen panostaminen on asia, jonka jokaisen tehtaanjohtajan ja tuotantopäällikön kannattaisi tehdä.

 

Työpisteen ergonomia helpointa tehdä jo työpisteen suunnitteluvaiheessa.

Työpisteiden suunnittelu on kokonaisuuden huomioimista

 

Varsinkin vanhempien koneiden ja laitteiden suunnittelussa on tyypillisesti edetty ainoastaan koneen toiminnallisuuden ehdoilla, jolloin koneen käyttäjän kohtalona on sopeutua huonoon työasentoon. Nykypäivänä kun tuotantoa uudistetaan, on ergonomian parantaminen noussut yhä useammin yhdeksi keskeisistä kriteereistä.

Me Proficanilla otamme työergonomian huomioon jo koneiden ja laitteiden suunnitteluvaiheessa. Kuljettimien sormisuojat, työpisteiden korkeudensäätö ja erilaiset varusteluvaihtoehdot ovat loppusilaus turvalliselle ja ergonomiselle työpisteelle. Suunnittelemme ja kokoamme työpisteet täysin räätälöidysti niin toiminnallisuuden, loppusijoitustilan ja ergonomian kannalta.

Liikuteltava työpiste teolliseen tuotantoon.
Liikuteltava työpiste teolliseen tuotantoon.

 

Esimerkkimalli työpisteestä, joka on varustettu hydraulisilla korkeudensäätöjaloilla, näytön kannakkeella ja ottolaatikoilla.
Esimerkkimalli työpisteestä, joka on varustettu hydraulisella korkeudensäätöjaloilla, näytön kannakkeella ja ottolaatikoilla.

 

Olemassa olevien työpisteiden ergonomian parantaminen

 

Myös jo valmiita koneita, laitteita ja työpisteitä voidaan useimmiten päivittää ergonomisemmaksi esimerkiksi jo säätöjalkojen tai pyörien avulla, jolloin työskentelykorkeutta ja -paikkaa saadaan säädettyä sopivammaksi.

Työpisteen varustelua voidaan tehostaa myös jälkikäteen erilaisten varustelutarvikkeiden ansiosta. Kääntyvällä näyttötelineellä työpisteelle tulee lisää tilaa ja näytön suuntaaminen on kevyempää.

Hydraulijaloilla työpisteeseen saadaan korkeusäätö käsi- tai sähkökäyttöisellä pumpulla. Monipuolisilla pientarvikelaatikoilla ja telineillä työpisteen tavarat ja tarvikkeet pysyvät järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Täällä lisätietoa seisomatyöpisteiden ergonomiasta.

Kaikki työpistevarusteemme ovat Norcan-profiilijärjestelmään yhteensopivia

 

Suunnittelemme ja kokoamme työpisteet räätälöidysti tai autamme tekemään olemassa olevasta työpisteesta ergonomisemman.

Kaikki työpistevarusteemme ovat Norcan-profiilijärjestelmään yhteensopivia. Voit lukea niistä lisää tuoteryhmäkohtaisesti:

Autamme mielellämme parantamaan tuotantonne työergonomiaa ja tehokkuutta, ota yhteyttä!

 

<< Katso kaikki artikkelimme

ota yhteyttä!

Tarjoamme mielellämme kokemuksemme käyttöönne oikeanlaisen työpisteen suunnittelemisessa tai tilaamisessa.

Lähetä yhteydenottopyyntö ja palaamme asian mahdollisimman pian!






    Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.